28/11/12

Μετατροπή λέβητα πετρελαίου σε λέβητα πέλλετ

Οι λεβητες πελλετ λειτουργουν οπως οι λεβητες πετρελαιου;

Αναρωτιέστε αν γίνεται να αλλάξετε τον καυστήρα μόνο του συστήματος θέρμανσης πετρελαίου ή φυσικού αερίου χωρίς να αλλάξετε και τον λέβητα. Ίσως κάποιοι "τεχνικοί" σας έχουν πει ότι αυτό γίνεται χωρίς να υπάρχουν προβλήματα. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Είναι η μετατροπή ενός λέβητα πετρελαίου σε λέβητα πέλλετ τόσο απλή; 



Τα πράγματα δεν είναι έτσι. Γενικά δεν προτείνεται σε καμία περίπτωση η αντικατάσταση μόνο του καυστήρα. 


Eξηγούμε τους λόγους πιό κάτω:

Οι λέβητες πέλλετ (όπως και οι άλλου είδους λέβητες) είναι κατασκευασμένοι βάσει αυστηρών κανόνων και προδιαγραφών που καθορίζονται από διεθνείς οργανισμούς και σαφώς διαφέρουν ως προς τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας. Ο τρόπος λειτουργίας ενός λέβητα πέλλετ είναι τελείως διαφορετικός από τον τρόπο λειτουργίας ενός λέβητα πετρελαίου.

Οι λέβητες πετρελαίου/αερίου λειτουργούν με καυστήρες πετρελαίου ή αερίου και είναι κατασκευασμένοι για να διαχειρίζονται υγρό καύσιμο (πετρέλαιο) ή αέριο και όχι στερεά καύσιμα (πέλλετ) τα οποία παράγουν στάχτη. Αν λοιπόν αλλάξουμε μόνο τον καυστήρα, το πρώτο πρόβλημα προκύπτει από τη δυσκολία καθαρισμού των στερεών υπολειμμάτων της καύσης πέλλετ.

Οι λέβητες πετρελαίου αποτελούνται από κάποιες διαδρομές προς τις οποίες υποχρεώνουν να κινηθούν τα καυσαέρια, από τα οποία αφαιρούν την θερμότητα και την μεταδίδουν στο νερό του κυκλώματος των καλοριφέρ. 



Τομή Λέβητα Πετρελαίου

Αυτές οι διαδρομές καθιστούν πολύ δύσκολο τον καθαρισμό της στάχτης που παράγουν τα πέλλετ, με αποτέλεσμα όσο περνάει ο καιρός, να μειώνεται ο βαθμός απόδοσης του λέβητα και γενικά να υπάρχει μια κακή λειτουργία του συστήματος θέρμανσης και φυσικά αυξημένη κατανάλωση καυσίμου (πέλλετ).

Το βέβαιο είναι ότι κάποια στιγμή θα εξαναγκαστείτε να αντικαταστήσετε τον λέβητα και να προσαρμόσετε στο σύστημά σας έναν λέβητα πέλλετ. Το πιό πιθανό είναι ότι σε τελική ανάλυση θα σας κοστίσει ακριβότερα από το αν κάνατε αυτή τη μετατροπή εξ αρχής.


Συμπέρασμα
Μην πείθεστε εύκολα με τις "οικονομικές λύσεις" που πιθανόν να σας δώσουν κάποιοι "τεχνικοί" προκειμένου να σας πουλήσουν έναν καυστήρα πέλλετ. Ο σκοπός τους είναι να σας πάρουν τα χρήματα που διαθέτετε για την αγορά του καυστήρα πέλλετ χωρίς να τους ενδιαφέρει η ταλαιπωρία που θα υποστείτε, η μη οικονομία λόγω αυξημένης κατανάλωσης πέλλετ ή ακόμα και η μετέπειτα οικονομική επιβάρυνση που εκ των πραγμάτων θα αναγκαστείτε να έχετε για την αγορά ενός λέβητα πέλλετ.

Για όλα αυτά που αναφέρουμε παραπάνω, είναι πάντα απαραίτητη η αντικατάσταση ολόκληρου του συστήματος λέβητα-καυστήρα με ένα λέβητα-καυστήρα πέλλετ. Μόνο τότε θα μπορείτε να είσαστε βέβαιοι ότι έχετε εξασφαλίσει ένα σωστό σύστημα θέρμανσης στερεών καυσίμων (πέλλετ) με σωστή απόδοση θέρμανσης και οικονομία χρημάτων, ενώ παράλληλα παραμένει φιλικό προς τον χρήστη και το περιβάλλον.


Σημαντικό: 
Λεβητες Πελλετ με δοχειο αδρανειας
Οποιοδήποτε τύπο λέβητα και αν έχετε (λέβητα πετρελαίου, λέβητα πέλλετ, ξυλολέβητα κ.τλ.) η προσθήκη ενός δοχείου αδρανείας θα σας προσφέρει πολύ μεγάλη οικονομία καυσίμων, ενέργειας και χρημάτων.

Δοχεία Αδρανείας Assos Boilers

Η Assos Boilers παράγει δοχεία αδρανείας υψηλών προδιαγραφών με διεθνή πιστοποιητικά ποιότητας και ασφάλειας.

ASSOS BOILERS

Επικοινωνείστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου