4/12/12

Κοστος συντηρησης για τους λεβητες πελλετ

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται συντήρηση στους λέβητες πέλλετ
Για τους λέβητες πέλλετ ισχύει ό,τι και για όλους τους άλλους τύπους λεβήτων. Έτσι, και οι καυστήρες πέλλετ πρέπει να συντηρούνται και να ελέγχονται για καλή λειτουργία μία φορά το χρόνο, από εξειδικευμένο συνεργείο.

Λέβητας Πέλλετ

Προσοχή:
Διευκρινίζεται ότι η συντήρηση του καυστήρα δεν έχει καμία σχέση με τον καθαρισμό του λέβητα πέλλετ. Ο καθαρισμός εξαρτάται από τις προδιαγραφές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κάθε λέβητα. Όσο πιό εξελιγμένος είναι ένας λέβητας πέλλετ, τόσο πιό καλή καύση κάνει και κατά συνέπεια χρειάζεται καθαρισμό πιό αργά. Υπάχουν λέβητες πέλλετ που χρειάζονται καθαρισμό κάθε 2-3 μέρες και άλλοι που χρειάζονται κάθε μήνα.
Για τον λόγο αυτόν, όταν αποφασίσετε ποιόν λέβητα πέλλετ θα αγοράσετε, βεβαιωθείτε ότι είναι υψηλών προδιαγραφών και τεχνολογίας. Μπορεί να σας κοστίσει λίγο παραπάνω, αλλά στο μέλλον θα αποδειχθεί ότι η επιλογή σας ήταν η καλύτερη.

Τι κόστος συντήρησης έχουν οι λέβητες πέλλετ
Το κόστος συντήρησης του λέβητα πέλλετ είναι το ίδιο όπως και για ένα λέβητα πετρελαίου. Δηλαδή 30 με 40 ευρώ ετησίως. Αν "πιάνουν τα χέρια σας" μπορείτε να κάνετε και μόνος σας την ετήσια συντήρηση ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σε τέτοια περίπτωση καλό θα είναι την πρώτη φορά να καλέσετε ειδικό "καυστηρατζή" και να παρακολουθείτε την όλη διαδικασία συντήρησης, ώστε τον επόμενο χρόνο να κάνετε τη συντήρηση μόνος σας.

Σημείωση:
Όσο πιό καλής ποιότητας πέλλετ χρησιμοποιείτε, τόσο προστατεύετε τον καυστήρα και τον λέβητα πέλλετ. Το καύσιμο πέλλετ από 100% καθαρό ξύλο μας προσφέρει πολύ καθαρή καύση και μηδαμινά υπολείμματα.

Σημαντικό: 
Τα δοχεία αδρανείας θεωρούνται άκρως απαραίτητο στοιχείο σε ένα σύστημα θέρμανσης.

Σύστημα Θέρμανσης με λέβητα πέλλετ, λέβητα φυσικού αερίου,
ηλιακού συλλέκτη και δοχείου αδρανείας (μπόιλερ) τριπλής ενέργειας.

Πρόκειται για μία δεξαμενή αποθήκευσης ζεστού νερού η οποία συνδέεται εν σειρά μεταξύ του λέβητα και των σωληνώσεων των σωμάτων του καλοριφέρ (ή και σωληνώσεων ηλιακού συλλέκτη) και εκεί αποθηκεύεται ζεστό νερό υψηλής θερμοκρασίας το οποίο χρησιμοποιείται από τον κυκλοφορητή όταν δεν λειτουργεί ο λέβητας.

Δοχεία Αδρανείας διπλής ή τριπλής ενέργειας

Με το δοχείο αδρανείας επιτυγχάνουμε πολύ μεγάλη οικονομία ενέργειας και καυσίμων, δηλαδή μεγάλη οικονομία χρημάτων.

Η ASSOS BOILERS παράγει δοχεία αδρανείας από 150 έως 1000 λίτρα.

Assos Boilers

Όλα τα δοχεία αδρανείας διατίθενται με μεγάλης διατομής παροχές (1" & 1½"), καθιστώντας τα ιδανικά για σύνδεση με πολλές πηγές θερμότητας, όπως λέβητες πέλλετ, λέβητες πυρόλυσης, ξυλολέβητες, λέβητες πετρελαίου ή αερίου, αντλίες θερμότητας, ηλεκτρικοί λέβητες ιόντων, ενεργειακά τζάκια, ηλιακοί συλλέκτες.

Επικοινωνείστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες. Θα χαρούμε να συζητήσουμε μαζί σας οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε. Είμαστε επίσης υπερήφανοι για την εμπειρία μας και την γνώση που πηγάζει από την πολυετή παρουσία μας στον χώρο της βιομηχανίας θέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου